Opvallende dingen aan een weekendje Gent

Vond ik leuk om te posten, omdat ik er wel een paar grappige en aparte ontdekt heb, afgelopen weekend. Zoals deze, de bordjes tegen wildplassen. Die symbooltjes, ik moest er gewoon om lachen, haha.

En ja, Gent wil met z’n tijd mee gaan, dus heeft één van de populairste sociale media dan ook maar direct zijn eigen straat(naam) gegeven.
Klein minpuntje. Kennelijk was het nodig om in zo’n beetje álle talen op het rondvaartbootje te vermelden dat fooien gewaardeerd worden. Alleen jammer dat de ‘madam’ die vaarde en vertelde, haar verhaal zó snel en tweetalig opdreunde, dat er werkelijk niets van te verstaan was. Helaas, geen fooi waard dus.
Bij de volgende hoort een verhaaltje. Het waren Gentse Feesten en in het programmaboekje stonden 10 gouden regels voor de feestgangers. Dat taaltje is echt geweldig. En nog origineel verzonnen ook.
 
Dit kwam ik tegen in een flyer van het hotel. Dagdagelijks. Ik vind die Belgische taal dus echt grappig en leuk.
En dan tot slot, voor mij is het echt altijd een cadeautje om ineens tegen dit soort dingen aan te lopen. Zo gaaf, ik ben gek op street art.
 
 
Heb ik hier toch spontaan een miniverslag van mijn weekend neergezet. Bedankt voor ’t lezen! Nog andere Belg-ervaringen? Ik ben benieuwd. Fijne woensdag J.

Een gedachte over “Opvallende dingen aan een weekendje Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s