Pinda-choco hemel

Chocolade met pindakaas. Misschien klinkt het als een rare combinatie, maar het is echt heel lekker. In ieder geval wel voor iemand als ik, die verslaafd is aan pindakaas en chocola ook maar moeilijk kan laten liggen. Daarom vandaag een kleine instructie voor het maken van pindakaascups.
De ingrediënten spreken voor zich denk ik. Ik heb wel voor de ‘creamy’ variant van de pindakaas gekozen, zodat de inhoud van de cups wat zachter worden.
Zoals je hier boven ziet heb ik de chocola laten smelten door hem in een klein pannetje te doen, en die weer in een grote pan met ‘net niet’ kokend water te zetten. Je kunt ook een glazen schaaltje met de chocola op de pan zetten, goed roeren en zodra het water kookt, het gas zo laag mogelijk zetten. Het belangrijkste is in ieder geval, dat het water de chocola niet raakt.
Als de chocola volledig gesmolten en ‘smeerbaar’ is, verdeel je ongeveer de helft over een aantal kleine cakevormpjes. Daar bovenop doe je een flinke klont pindakaas, waarna je de cup een mooi ‘dakje’ van chocola geeft. Je kunt het natuurlijk ook met pure chocola doen, of witte, of van alles wat. Wat je zelf lekker vindt.
Zet ze voorzichtig in de koelkast en na een paar uurtjes heb je deze heerlijke kleine pindakaaspleziertjes. Alsof er een engeltje over je tong pist. Of nou ja, poept in dit geval.
Met de chocola die je over hebt kun je natuurlijk ook wat leuks doen, zo heb ik er mini marshmallows ingedrukt, en dit ook even in de koelkast gezet. Ook heel lekker. J
Enjoy! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s