Herfst thee.

Natuurlijk is thee geen typisch herfst- of winterproduct, maar ik merk bij mezelf wel dat ik, zodra het wat kouder wordt (of zodra ik het koud heb, en dat is nogal vaak zo) meer thee ga drinken. Gewoon omdat het ik het gevoel van een hete kop thee in mijn handen, met de damp die er nog af komt, zo fijn en vertrouwd vind. En daarbij is het ook nog eens een hele goede externe verwarming voor je lichaam, voor als je interne verwarming stuk is of kuren heeft. J Variëren met thee vind ik dus ook helemaal leuk, en zo ben ik de laatste tijd nogal fan van de volgende smaakjes.
Om te beginnen ‘Herfst Storm’ van Pickwick. Een gearomatiseerde thee met kaneel en appel. Verder zegt de naam eigenlijk alles. Lekker, herfstachtig, en toch een beetje zoet. Maar ook weer niet té zoet. Gewoon een heerlijke thee voor een dag als vandaag dus. Of voor morgen, of… Nou ja, duidelijk dus.
Spiced Orange’. Deze gearomatiseerde thee die trouwens ook van Pickwick is, is een fruitmelange met sinaasappelblaadjes, cactusvijg en kaneel. Nog voor het openen van het zakje ruik je al een warme, kruidige geur en eigenlijk kan de smaak van deze thee niet meer doen dan dit volledig bevestigen. Een beetje typisch, maar wel een bijzonder en lekker smaakje, zeker waard om eens te proberen.
Deze thee is trouwens, vergeleken met andere soorten, opvallend rood! Is ook eens wat anders.
Ook vind ik het fijn om zo af en toe eens wat blaadjes in mijn thee te gooien. Natuurlijk ben ik een muntthee-liefhebber, maar ook basilicum is absoluut niet verkeerd in een glas kokend water! Het smaakt net iets minder scherp dan muntthee, maar heeft wel een typerende, eigen smaak.
En ook nog eens het grootste voordeel van alles: Thee is supergezond! (Er komt wel cafeïne bij vrij, maar lang niet zo veel als bij koffie.)
Wat is jouw favoriete smaak thee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s